Home » Новини » Над 800хил. лв глоба за Виваком заради евтини таблети

Над 800хил. лв глоба за Виваком заради евтини таблети

31 324 прочита

Глобиха с 800хил лв Виваком

КЗК е наложила санкция на оператора Виваком в размер на 0.1% от общия оборот на дружеството за 2013 г., тъй като наказанието е за промоционални активности, реализирани през 2014 г., което се равнява на санкция в размер на 811 879лв.

Причината за налагане на глобата посочена от КЗК е „предлагане на забранена добавка съгласно ЗЗК“, което е „от естество да увреди конкурентната среда“. Повод за наказанието е промоционална оферта на Виваком с преференциална цена за таблет при сключване на срочен договор за интернет. КЗК определят цената като „значителна под пазарната“ за подобно устройство, което според комисията нарушава конкурентната среда.

В сайта на Виваком е поместено съобщение, което гласи:

Решението на КЗК лишава българските потребители от достъп до таблети на достъпни цени. Забранява се едно от най-големите предимства на пакетното предлагане на услуги – комбиниране на устройства с абонаментен план на изгодна цена.

Според мен е интересно как ограничаването на възможностите за промоционални предложения, в случая в сектора на мобилните комуникации, подобрява конкурентната среда? Кой оператор ще избере да ползва един потребител и дали ще се възползва от една или друга актуална оферта е въпрос на негов личен избор, но явно от КЗК не виждат така нещата.

Виваком заявяват в съобщението си, че ще обжалват, тъй като не са съгласни с наложената им санкция.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Над 800хил. лв глоба за Виваком заради евтини таблети, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 14 = 20