Home » Новини » 8.5% ръст на печалбата отчитат от Теленор

8.5% ръст на печалбата отчитат от Теленор

22 611 прочита

Теленор отчита печалба

Печалбата на Теленор България преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за цялата 2014 г. се увеличи с 8.5% на годишна база, докато показателят за печалбата на компанията преди данъци, лихви и амортизации като процент от общите приходи нарасна с 4 процентни пункта и достигна 38%.

Приходите на Теленор от услуги за пренос на данни продължиха да растат и се увеличиха с 35,1% в сравнение със същия период на 2013 г., благодарение на засиления фокус на оператора върху услугите за мобилен интернет.

Към края на тримесечието, общата клиентска база на оператора достигна 3,9 милиона (В този брой не са включени потребителите на предплатени услуги, които не са били активни през последните 90 дни, както и клиентите на услуги от типа machine-to-machine (M2M)) или с 2,4% по-малко от края на 2013 г. на фона на общо проникване на мобилните услуги в страната, оценено на над 140%. Клиентите на абонаментните програми на Теленор надминаха 2,7 милиона, или с 0,5% ръст на годишна база и към края на 2014 г, представляваха над 70% от всички клиенти на компанията.

Броят на клиентите на предплатените услуги на оператора отбеляза спад от 8,5% в сравнение с последното тримесечие на 2013 г., най-вече в резултат от проведената консолидация на предплатените планове на компанията.

Средното месечно потребление на абонат през последното тримесечие на 2014 г. бе на нивото от година по-рано, докато средният приход от абонат за тримесечието достигна 11,50 лв., което е ръст от 4.1% на годишна база.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
8.5% ръст на печалбата отчитат от Теленор, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + = 20