Home » Моите коментари » Глобул тихо промени условията за валидност на предплатените карти

Глобул тихо промени условията за валидност на предплатените карти

14 440 прочита

Ваучер на Глобул удължава само с 3 месеца

От години условията за ползване на предплатена карта у нас са едни и същи. Говоря не за различните тарифи, цени на минути или промоционални пакети, а за самите условия за ползване като срок на валидност на картата, периоди на презареждане.

Независимо на кой оператор сте били до сега ситуацията бе много проста: купувате си предплатена карта, тя е заредена с определена според промоцията сума, номерът ви е валиден 12 месеца. Ако искате да продължите да ползвате картата или най-малкото да запазите номера си трябваше да заредите ваучер с минимум 10лв, което да удължи живота на номера ви с още 12 месеца.

Да, но не за всички е вече така. За разлика от шумните реклами, кампании и всичко, с което свързваме различните промоции при мобилните оператори, някак тихо мина една на пръв поглед малка, но значителна корекция в условията на Глобул относно предплатените карти B-connect. А именно – от септември тази година периодът на удължаване на валидността на картата след презареждане е свален от 12 на 3 месеца. Кофти, а?

Какво значи това за обикновеният потребител? Ами много просто – ще му се налага да прави разход на всяко тримесечие по 10лв, тоест 40лв годишно. Тоест увеличаването е 4 ПЪТИ или в проценти – 400%!

Рядко имам притеснения да задавам неудобни въпроси към служители или представители на различните телекоми и този път реших да проверя реакцията на няколко от тях. След като изложих аргументите си описани по-горе зададох простичкият въпрос: Нормално ли е? Редно ли е? Малко бяха изненадан от реакцията на един служител на Глобул, който явно ме прецени като човек бягал от часовете по математика след трети клас, защото започна да ме убеждава, че всъщност аз много жестоко съм се заблудил! „Ваучерите са с валидност 12 месеца!“, не спираше да ми повтаря той избягвайки да отговори и потвърди очевидното, а именно факта, че презареждане с 10лв удължава валидността на номера с три месеца…Както обясних и на него, така ще го кажа и тук:

Ако и когато си купувам колбас или друг вид хранителни стоки, то аз като нормално мислещ човек се вълнувам от срока на годност на продукта, тоест периода на валидност, ако мога да го нарека. Когато ползвам предплатена карта, не ме вълнува факта, че ваучера е валиден 12 месеца, тоест мога да го купя сега, но презаредя когато пожелая в идните 12 месеца, а се интересувам с колко ще бъде продължен периода на валидност на номера ми.

От чутото най-малкото мога да кажа, че съм разочарован. Не подхожда на служител на компания, още повече както бе случая – управител на магазин, в неспособността си да намери други, по-добри ползи на продукта за мен да се опитва по този начин да ми представя нещата. Най-малкото защото това е нелоялна търговска практика, която има за цел и въвежда в заблуда клиента, което може да доведе до санкции за работодателят му.

Лично аз намирам промяната за един от не много добрите ходове на компанията, която след като бе поета от Теленор и без това не може да се похвали с много или кой знае колко атрактивни предложения на пазара. Противно на схващането, което битува и у служителите и, че „То кой пък ползва тия предплатени карти?“, както и сред повечето от нас, че това са карти за хората с по-ниски доходи, аз смятам, че не е така. Предплатената карта е подходяща както за хора, които са за кратко в страната, така и за хора, а защо не и фирми, които имат нужда от номер, който да поема само входящите обаждания. И да, офертата, която въпросният служител на Глобул ми буташе като „много изгодна и в пъти по-добра“ в очите, а именно за 2,50лв/месец да имам номер за входящи е нито по-добра, още по-малко изгодна. А на него ще оставя сам да сметне дали 12 месечни такси по 2,50лв са по-добрият вариант от просто един ваучер от 10лв…Може би да греша, може да изглежда дребнаво, но според мен, промяната в условията ще направи услуга на другите двама играчи на пазара като тласне клиентите на предплатени услуги към това да сменят оператора си…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Глобул тихо промени условията за валидност на предплатените карти, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 3