Home » Моите коментари » Защо Виваком подвеждат клиентите си за MaxiCall XS?

Защо Виваком подвеждат клиентите си за MaxiCall XS?

14 262 прочита

Виваком лъже за промоцията на MaxiCall

Преди няколко дни реших да се възползвам от възможността и да стана абонат на мобилният телеком Виваком. Желанието ми да стана абонат на оператора обаче бе пречупено от некоректните им търговски практики, които Виваком прилага, като по този начин мами своите клиенти. Повече за случилото се можете да прочетете тук.

От друга страна случката ме накара да се вгледам по-внимателно в текущите промоции, оферти и като цяло оферти на Виваком. Признавам последните месеци не разполагах с нужното време да следя в детайли, което бе и причината да не публикувам толкова често тук. Но да се върнем на Виваком…

Днес в секцията новини на официалният сайт на Виваком видях съобщението, с което оператора анонсира своята промоция и цитирам дословно:

„VIVACOM предоставя неограничени разговори към един номер и 120 минути към всички само за 2.90 лв. на месец“

Не е странно по подобен начин да се поднася новина или анонс – все пак целта им е да привлекат вниманието, нали? Също толкова логично е да очакваме в текста да научим какво точно предлага оператора. А ето и какво пише там:

От днес всички абонати на мобилни услуги, които изберат да сключат нов двугодишен договор за тарифен план MaxiCall XS на VIVACOM, освен включени 120 минути към всички национални мрежи, ще получат напълно безплатно и добавката +Group 1.  Така, само срещу 2.90 лв. на месец, потребителите ще разполагат със 120 минути за разговори към всички национални мрежи и неограничени разговори към един любим човек в рамките на разумното потребление от 3600 минути.“

А това е принт скрийн на страницата, който направих в случай, че някой все пак от Виваком реши да вземе мерки и се изкуши да редактира (тук ще намерите директна препратка към подвеждащото търговско съобщение на Виваком):

Виваком мамят абонати

Видно е, че дори в съобщението продължава да се говори за въпросните 120 мин, което щеше да е страхотно АКО бе истина. Уви, така презентираната/промотирана услуга с намаление на цената не отговаря на действителните условия, по които оператора продава този абонаментен план!

Ето как всъщност изглеждат условията на програмата ако решите все пак да подпишете договор:

MaxiCall Vivacom лъжат

Съгласете се, че има сериозна разлика между „120 минути към всички национални мрежи“ и „60 минути към стационарни мрежи“. Всъщност разликата е точно 15лв към месечната ви сметка.

Разсъждавайки над леката „заигравка“ от страна на Виваком с „национални“ и „стационарни“ минути, както и другата със „стартов пакет“ и „активационен пакет“ започвам да си мисля, че това не е изключение, а практика в начина на работа на Виваком. Изключително наглата измама, която практикуват, а именно задължаване и продаване на тарифа „активационен план“ без описване условията и в договора, както и тенденциозното подвеждане на клиента с понятия като „национални“ и „стационарни“  от страна на Виваком е повече от укорителна.

По-важно е обаче дали си заслужава продажбата/активацията на всяка цена? Според мен това са заблуждаващи клиента практики, които меко казано са укорителни.

Ако и вие се чувствате измамени или подведени при подписването на договор с мобилен оператор можете да го споделите в коментарите под статията.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Защо Виваком подвеждат клиентите си за MaxiCall XS?, 6.3 out of 10 based on 3 ratings

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 1