Home » Марки » LG » Камерата на LG G3 с най-бързият автофокус

Камерата на LG G3 с най-бързият автофокус

22 334 прочита

Характеристики на LG G3

Преди броени дни от LG представиха новият си флагман, моделът LG G3. Моделът се отличава с впечатляващи характеристики и възможности, но една от тях е малко по-любопитна. LG G3 е телефонът с най-бързият автофокус, който до момента се е появявал на пазара. Това е възможно благодарение на лазарният сензор, с който той е снабден.

Точно до камерата на LG G3 се намира малък лазарен сензор. Неговата задача е, чрез излъчван лъч, който е невидим за човешкото око, да измерва разстоянието от телефона до заснеманият обект. По този начин фокусирането отнема впечатляващите 276 милисекунди.

Интересен факт е, че технологията всъщност не е разработена за телефони. LG са планирали ползването и в роботизираните прахосмукачки от серията Hom-Bom, но дефакто не е било използвано в тях. Докато след време, по време на разработката на LG G3, не им е хрумнало, че въпросната технология може да намери идеалното приложение в производството на мобилни телефони.

Благодарение на лазарният сензор, LG G3 е не само с най-бързият автофокус, но лазара е изключително полезен и подпомага работата на камерата при заснемане на близки обекти. Разбира се от LG не разчитат изцяло на сензора за нормалната функционалност на камерата, а G3 разполага с класическият метод за фокусиране, който да влезе в употреба в случай, че не бъде достатъчна информацията от сензора.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Камерата на LG G3 с най-бързият автофокус, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

40 + = 45