Home » Любопитно » Безпилотният автомобил на Google без волан и педали

Безпилотният автомобил на Google без волан и педали

10 484 прочита

Безпилотният автомобил на Google

В последно време все повече набира популярност проекта на Google за безпилотен автомобил. От компанията представиха своето виждане за това как един подобен автомобил би следвало да изглежда.

Като начало от Google са сметнали за напълно излишно наличието на волан или педали, които всъщност са в основата на контрола на водача над автомобила. А все пак това ще е безпилотен такъв, нали? Именно по тази причина волан и педали в безпилотният автомобил на Гугъл просто няма. Колата разполага с бутон за старт и стоп, дисплей на който да се визуализира маршрута и две седалки с колани за пасажерите.

Колата ще се „ориентира“ в обстановката ползвайки сензори, които да и позволяват да „вижда“ около себе си. За момента скоростта, с която може да се движи е около 40км/ч, което не е много, но предвид липсата на какъвто и да е контрол над нея от страна на пасажерите, не бих могъл да нарека малко.

Google планират да пуснат в производство между 100 и 200 прототипа, които за сега ще бъдат тествани в безопасна среда.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Безпилотният автомобил на Google без волан и педали, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

64 + = 66