Home » Моите коментари » Защо няма повече да си купя таблет Samsung?

Защо няма повече да си купя таблет Samsung?

10 080 прочита

Galaxy Tab 3 10.1

Не, не ме разбирайте погрешно – да имаш таблет е страхотно, удобно, практично и забавно. Просто аз никога повече не бих си купил таблет от Samsung…Това е!

И преди да помислите колко генерално съм заклеймил марката, то нека да ви кажа малко повече. Ползвам Samsung Galaxy Tab II 10.1. Имам го от година, тоест не дълго след като се появи на пазара аз си го бях купил. Таблета като такъв е чудесен. Относително бърз, върши ми работа както в офиса, така и извън него без значение дали става дума за забавление, четене или да свърша на бързо някоя задачка свързана с работата ми. За да притежавам това удоволствие, таблета Samsung Galaxy Tab II 10.1, се разделих с около 1000лв, което ще се съгласите не е никак малка сума, нали?

Какво направи компанията производител през последните 12 месеца за мен и останалите като мен похарчили доста солидната сума пари за да си купят Samsung Galaxy Tab II 10.1? Много просто – нищо! За 12 месеца Samsung Galaxy Tab II 10.1 не бе ъпдейтнат нито веднъж!

За да сравните ще ви дам пример: Sony Arc S за година и половина ползване получи 3 ъпдейта. В момента ползвам от 2-3 месеца Sony Xperia Z, която също получи един или два, не помня честно казано, ъпдейта и в момента чакам поредният. А за Samsung Galaxy Tab II 10.1 – нищо!

Със сигурност сред четящите това има хора интересуващи се, които могат да ми опонират, че нов ROM има. Да, така е. Има Android 4.2 за Samsung Galaxy Tab II 10.1, но за Франция. Всъщност го има и за Чехия. И да, знам че мога да го инсталирам, но не искам!

Не искам чешки ъпдейт, не искам френски! Аз съм го купил от България и очаквам да получавам същото отношение като френският или чешки клиент на Samsung. Нито повече, нито по-малко!

„Да, но ъпдейтите са по етапи“, ще кажете може би. И така да е, то ъпдейта за Франция е факт от поне 3 месеца, този в Чехия – повече от месец. Ако това са етапите на ъпдейт на Samsung Galaxy Tab II 10.1 то няма да се учудя да получим обновлението и през пролетта на следващата година.

Намирам за неприемливо аз, като потребител на марката, а и без оглед цената на устройството, да трябва да чакам с 4 до 6 месеца след останалите като мен, за да получа що годе актуална версия на операционната система на моят Samsung Galaxy Tab II 10.1!

Отказвам да приема, че в момент, в които последната версия е Android 4.4, то аз трябва да тръпна в очакване евентуално на версия 4.2!

Не съм съгласен, когато съм платил за устройство над среден клас, на цена над средната в Европа, а и не само, да бъда третиран като бедният роднина, който нямайки избор ще чака!

Иначе Samsung Galaxy Tab II 10.1 е страхотен таблет! Просто ще бъде първият и последен с тази марка, който аз ще притежавам…

Нищо лично, просто смятам, че ако по сайтове и блогове за мобилни телефони и джаджи само се сипят хвалебствия, то нищо никога няма да се промени. Не живея с мисълта, че написаното от мен е достатъчно да бъде чуто недоволството. Също така знам обаче, че от някъде трябва да се започне. Някой трябва и да критикува.

А докато всичко това не се промени, то със сигурност Samsung Galaxy Tab II 10.1 ще остане моят първи и последeн таблет Samsung!

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Защо няма повече да си купя таблет Samsung?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 9 =