Home » Моите коментари » Какво се промени в Globul и Германос след продажбата?

Какво се промени в Globul и Германос след продажбата?

4 455 прочита

Какво се промени в Глобул и Германос?

Изминаха вече няколко месеца от както Норвежкият Telenor купи Глобул, като стойността на сделката бе 717млн евро.

Известно е, че финансови проблеми в гръцката OTE са причината да бъде взето решението компанията да се раздели с едно от най-печелившите си подразделения, а именно това в България. Така се стигна  до момента, в който OTE обявиха за продажба Космо България мобайл и Германос Телеком България.

Какво се промени за тези няколко месеца?

Най-краткият отговор е: Нищо! Или поне не толкова видимо за средностатистическият потребител. Действителността е малко по-различна.

Търговската верига на Германос бе заприличала на верига магазини „Всичко за 1лев“. В магазините човек можеше да опита късмета си с лотарийно билетче, да си купи концертен билет, да изпие кафе докато чака. А да, можеше да си купи и някоя друга технологична джаджа или да сключи/поднови договора си с оператора Глобул.

Сега, само 3-4 месеца по-късно всичко това е в историята. Норвежкият екип от Telenor в рамките на около месец успя да „почисти“ оставеното от гръцкият екип наследство с „богат“ асортимент от продукти и услуги. Разбира се всичко това с цената на неустойки по договори, които гръцките собственици бяха подписали само месеци преди сделката. Ако ви се струва пресилено – проверете сами кога започна предлагането на лотарийни билети.

Погледнато по-мащабно обаче и като за момент забравим натъжените фенове на моментните игри на късмета, то за момента всичко е по-старому. Дори и малко по-зле.

Глобул не предложиха нищо ново или интригуващо като концепция или както там искате го наречете по отношение на програмите и абонаментните планове. Не, че другите оператори направиха нещо колосално, поне показаха активност. За сметка на това крайно безинтересните продуктови реклами на Германос от „невероятното студио“ продължават да тестват издържливостта на зрителите към незаинтригуващи реклами.

Нека за момент оставим обаче търгоквската част в лицето на Германос и погледнем отново оператора Глобул. Неизречена публична тайна е, че именно продажбата на телекома е сред причините повече от година и половина да не се влагат средства в развитието на мрежата и услугите. Ако говорехме за каменоделна, то може би щеше да е приемливо, но когато става дума за сектор така динамичен като комуникаците, според мен подобно нещо е равносилно на самоубийство.

Обещания, обещания…

Още в самото начало едно от основните направления, по които от Теленор заявиха, че ще работят е подобренията в мрежата. Наскоро попаднах на поредните ПР хвалебствия плъзнали в различни блогове и сайтове, които разтръбяваха, че работата вече тече. Без да правя квалификации на пишещите и поддържащите тези сайтове, но смятам, че е редно освен да публикуваш получана ПР статия от мейла си е хубаво и да се запислиш преди това.

Съдейки по отзивите в различни форуми, то не само аз не съм забелязал промяна нито в качеството на услугите за разговори, а още по-малко в доставката на предлаганият мобилен интернет. Все така тъжно зле са си, както между другото бяха и преди 1-2 година. Само ще спомена, че в следствие на смяна на офис Глобул остави центъра на град като Пловдив без каквото и да покритие повече от 20-25 дни. На вас оставям сами да прецените до колко това е нормално…

Очаквайте скоро и продължение по темата…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Какво се промени в Globul и Германос след продажбата?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

83 − = 73