Home » Новини » Мтел отчита спад на броят клиенти

Мтел отчита спад на броят клиенти

3 922 прочита

Мтел

Клиентите на Мтел намаляват с 4.9% на годишна база, достигайки 5.3 милиона през разглеждания период. Пазарният дял на компанията възлиза на 44.8%. През деветте месеца на 2013 година компанията продължава да поставя фокус върху предлагането на смартфони и конвергентни пакетни услуги, в резултат на което делът на клиентите с договор се увеличава до 72.5%.

През първото деветмесечие на 2013 година приходите на Мтел отбелязват спад от 16.3% до 300 милиона евро. В допълнение към неблагоприятната макроикономическа ситуация, компанията беше засегната и от понижените от Регулатора цени на едро. Ефектите от това възлизат на 36.9 милиона евро спад в приходите за разглеждания период. Сравнимата EBITDA се понижава с 23 % до 126.7 милиона евро, въпреки намалените с 21.3 милиона евро (10.7%) оперативни разходи.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Мтел отчита спад на броят клиенти, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

81 − 78 =