Home » Новини » Виваком отчита ръст на абонатите и спад на печалбата

Виваком отчита ръст на абонатите и спад на печалбата

3 598 прочита

Спад в печалбата на Виваком

Според изнесената финансова информация за резултатите през второто тримесечие, оператора Виваком отчитат плавен ръст на абонатите, но в същото време и спад в печалбата. Причините за по-ниската печалба според телекома са намалените цени на роуминг и международно терминираме, продължават да оказват влияние върху печалбата на телекома, която пада до 10.7 млн. лв. за второто тримесечие на годината.

Въпреки намалението в общите приходи на оператора с 8.6 % до 203.6 млн. лв., нарастващия брой от клиенти на мобилните услуги на VIVACOM вече успява да компенсира загубите на компанията от наложеното намаляване в цените на едро на тези услуги и приходите по това перо за периода нарастват с 2.2 % до 103.5 млн. лв.

VIVACOM отчита стабилен ръст на абонати сочат финансовите резултати на компанията за второто тримесечие на 2013 г. Клиентите на мобилните услуги на оператора продължават да нарастват, като за периода са се увеличили с 12%, а теза на мобилни дейта услуги – с близо 50 % спрямо резултатите през 2012 г. Повече от 3 пъти е ръстът на клиентите на оптичен интернет.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Виваком отчита ръст на абонатите и спад на печалбата, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

50 + = 60