Home » Любопитно » Защо основно Nokia предлагат модели с Windows Phone 8?

Защо основно Nokia предлагат модели с Windows Phone 8?

4 737 прочита

Windows Phone 8

Сигурно не малко от вас са се питали защо Nokia доминират на пазара на WP устройства. Оказва се, че причината не е в липсата на интерес, а чисто икономически.

Според информация на DigiTimes основната причина за това останалите производители да са сдържани в плановете си в насока разработка на модели с Windows Phone са високите лицензионни такси налагани от Microsoft. Именно по тази причина марки като Asus, ZTE и Acer отлагат представянето на модели с операционната система, а Samsung са се ограничили до един такъв.

По тази причина много от производителите не работят в насока модели с WP, тъй като Nokia има сериозен ангажимент с Microsoft и за това е и с доминиращо положение на пазара.

Според мен ако ситуацията се запази, то Windows Phone като операционна система ще продължи да държи малък пазарен дял, за сметка на Android и iOS, а от това губят най-вече Microsoft.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Защо основно Nokia предлагат модели с Windows Phone 8?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 1 =