Home » Любопитно » Android » От Google: Gingerbread е най-разпространената версия на Android

От Google: Gingerbread е най-разпространената версия на Android

4 502 прочита

Ползваемост Android

Според информацията изнесена от Google, то към месец април 2013 Gingerbread е най-разпространената версия на Android. Интересен факт, предвид това, че тази версия се появи още през 2010, но по всичко личи, че това не и пречи да е и най-ползваната.

Статистика за Android OS

Въпреки всичко потребителите с Jelly Bean на своят телефон са повече от тези с Ice Cream Sandwich (4.0).

Важно е обаче да се каже, че за разлика от предходни месеци, за месец април статистиката за ползваемост на различните Android версии е изработена по различен начин.

Ако преди се е вземало предвид всички устройства, които биват активирани или се свързват със сървърите на Google, то при изготвянето на априлската са се отчитали устройства, които са осъществили ръчен достъп до Play Store. Сменяйки методологията от Google се опитват да изведат по-достоверни резултати, като по този начин да изключат автоматичното достъпване като определящ фактор.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
От Google: Gingerbread е най-разпространената версия на Android, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 70 = 77