Home » Марки » HTC » Вдигнаха забраната за продажба на HTC One в Холандия

Вдигнаха забраната за продажба на HTC One в Холандия

4 366 прочита

Забрана продажби на HTC One

Вчера от холандски съд бе одобрено искането за спиране продажбите на HTC One на територията на страната. Причината за него бе нарушаване патентно право на Nokia върху технологията ползвана за микрофон в модела.

Днес обаче съдът в Хага отмени забрана. До този развой се стигна след като става ясно, че компанията ST Microelectronics, която е разработила микрофона е имала споразумение за ексклузивност с Nokia, за която изначално е бил разработен микрофона. Въпреки него, от ST Microelectronics са нарушили спогодбата с финландската компания и са предоставили технологията на HTC.

Микрофона в HTCСъдът е преценил, че HTC е нямало как да знаят и да бъдат информирани относно споразумения сключени между ST Microelectronics и Nokia, и именно това е била причината забраната да бъде отменена.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Вдигнаха забраната за продажба на HTC One в Холандия, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

31 − = 27