Home » Марки » Apple » Приходите на Apple нарастват, но печалбите намаляват

Приходите на Apple нарастват, но печалбите намаляват

4 309 прочита

Финансов отчет на Apple

Apple изнесоха информация за финансовите си резултати през последните три месеца, според които приходите на компанията отчитат ръст, но за сметка на това печалбите спадат.

Печалбата на Apple се свива с 18 на сто на годишна база до 9,5 млрд. долара, или 10,09 долара на акция. Приходите пък нарастват с 11 на сто до 43,6 млрд. долара. За първото тримесечие на 2012 година положителният резултат бе 12,30 долара на акция.

Акциите на компанията отбелязват ръст до 406,13 долара за брой, но въпреки това цената остава далеч под достигнатите преди време рекорди от 700 долара за брой.

„Поевтияването на акциите на Apple през последните две тримесечия бе много фрустриращо за всички нас”, призна изпълнителният директор на компанията Тим Кук. „Apple обаче остава много силна и ние ще продължим да даваме най-доброто от себе си”, увери той.

Заедно с отчета за изминалите три месеца от Apple обявиха и някои добри новини за инвеститорите и акционерите, касаещи увеличение на тримесечния дивидент и програмата за обратно изкупване на акции.

Дивидентът за акционерите ще бъде увеличен с 15 на сто до 3,05 долара за акция, а програмата за обратно изкупуване нараства от 10 до 60 млрд. долара.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Приходите на Apple нарастват, но печалбите намаляват, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

31 + = 39