Home » Моите коментари » Подслушват ли ми телефона?

Подслушват ли ми телефона?

3 961 прочита

Подслушване на мобилен телефон

В последните седмици темата за подслушването на мобилни телефони е изключително актуална и интересна за всички. Това, което ми направи впечатление днес е, че няколко сайта, както и една телевизия побързаха да си набавят допълнителен трафик към сайтовете с интересна новина.

Заглавията се въртят около въпроса дали телефона ви се подслушва. Интересен е съвета как можете да проверите това:

„Направете един много прост тест, за да разберете дали мобилният ви телефон се подслушва – просто наберете *#06#.

На дисплея на мобилния ви телефон ще се изпишат цифри – серийният му номер на или т.нар Imei.

Числата обаче трябва да са точно 15 – ако има и с едно повече, това означава, че към апарата ви е закачено друго записващо устройство.

Практиката показва, че при подслушвани телефони цифрите са между 17 и 21.“

Цитираният код винаги е бил един от служебните кратки команди, с чиято помощ можете да извикате на дисплея информация за устройството. В случая се касае серийният номер или така известният IMEI (International Mobile Equipment Identity) номер.

За съжаление авторите на тези статии са пропуснали да посочат или обяснят как точно ако телефонът ви се подслушва това ще промени броят цифри в серийния номер на устройството?

Все пак това е нещо, което му е заложено още при производството. Може би,  макар и по доста изкривената логика, ако има подслушване то този код да вика цифри и от другото устройство. А това пък съждение е толкова абсурдно само по себе си, че дори не знам как да го коментирам.

Пиша това, защото намирам за нелеп начинът, по който някои сайтове се опитват да генерират допълнителен трафик.

Ако въпреки всичко все още не ви се вярва, то по-долу ви предлагам няколко интересни комбинации, с които да визуализирате информация например за Android телефона си:

*#*#4636#*#* – Информация за телефона и батерията

*#*#7594#*#* – За приключване на разговор или гасене на устройството. С този код няма да ви се налага да задържате дълго On/Off бутона на устройството си и да потвърждавате. С него имате възможност да промените действието, като съкратите времето за изключване

*#*#197328640#*#* – Код за достъп до сервизните менюта, в които можете да проведете различни тестове на своят телефон

*#*#232338#*#* – Показва WiFi MAC адрес

*#*#232331#*#* – Bluetooth тест

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Подслушват ли ми телефона?, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 70 = 76