Home » Марки » Apple » Apple планира да върне производството на iMac в САЩ

Apple планира да върне производството на iMac в САЩ

4 860 прочита

Apple връща производството на iMac в САЩ

В последно време на все повече iMac може да се забележи гравиран надписът „Designed by Apple in California. Assembled in USA“.  Оказва се, че все повече iMac устройства действително се сглобяват в щатите. Дали с цел да сложи край на спекулациите и слуховете около това, дали действително iMac са произведени в САЩ  и какви са плановете на компанията, нейният CEO Тим Кук даде официално изявление:

През следващата година ще пренесем част от производството на Mac в САЩ. Работим върху това от доста време и сме близо до финализирането на проекта. Всичко това ще се случи през 2013. Ние се гордеем с това, защото можехме да бързо да върнем само асемблирането на продукта, но целта ни е да направим нещо по-значимо. По тази причина ще инвестираме над $100 милиона. Разбира се, това не значи, че Apple ще работи сама, планираме да работим с партньори и да инвестираме в това.

Макар и да звучи твърде амбициозно всичко това да се случи още през 2013-та, то със сигурност от Apple имат твърдото намерение да довършат започнатото. Разбира се, всичко това касае компютрите като част от продуктовото портфолио на компанията. Едва ли ще станем свидетели на скорошна раздяла с китайската Foxconn.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 2 =