Home » Любопитно » 5 дни преди края на гласуването за новите правила във Фейсбук

5 дни преди края на гласуването за новите правила във Фейсбук

3 866 прочита

Промени в правила на Facebook

Остават 5 дни до края на гласуването „за“ или „против“ новите правила касаещи и личните данни на потребителите в социалната мрежа Фейсбук. Не съм убеден, че по-голямата част от потребителите у нас са на ясно с опцията или предложените промени, което до известна степен провокира и настоящата статия.

Гласуване за промени в правилата на FacebookOnce the comment period is over,

we will be hosting a Facebook Live where Erin Egan,

our Chief Privacy Officer of Policy, will respond to your comments live.

Please like or follow the Site Governance Page for more details.

До сега всички промени касаещи промени в политиката за споделяне на лични данни и други правила, които засягат потребителите на социалната мрежа са били и се подлагат на гласуване. С предложението си този път, от Фейсбук имат намерение да променят и тази част и при бъдещи корекции и изменения да бъдат правени без да е необходимо да се подлагат на „гласуване“ от потребителите. Част от предложението на Фейсбук е:

  • потребителите няма да могат да гласуват за евентуални промени в управлението на сайта. Вместо това, ще могат да изпращат впечатленията си и въпросите си до Ерин Игън – шефът на звеното за защита на личните данни към компанията. Освен това Facebook планира онлайн презентации, в които ще коментира различни допитвания и желания на потребителите.
  • Facebook ще може да споделя информация за потребителите си със своите съдружници, включително Instagram
  • Facebook ще разработи нови филтри, които да контролират получаването на нежелани лични съобщения в кутиите на потребителите
  • Facebook ще промени „отношението” си към някои продукти
  • Facebook ще уточни точно кой може да вижда постовете ви в Timeline

Гласуването приключва след 5 дни и противно на лавинообразно разпространилите се нелепи статуси последните дни в стил „Във връзка с промените декларирам, че…“ и сходни, макар и с риск да разочаровам голяма част от публикувалите подобен статус, но това не е начина да изразите мнението си.

Ако искате да научите какво точно предлага Фейсбук, в какво се изразяват промените, както и да изразите мнението си, то повече можете да прочетете  тук.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

79 − 72 =