Home » Марки » Apple » Размисли и коментари относно новият iPhone 5

Размисли и коментари относно новият iPhone 5

3 447 прочита

Мнение за новият iPhone 5

Към текста по-долу може да се подходи по няколко начина, но определено ми се иска той да бъде четен, а и приеман като личното мнение на един Android потребител – аз. Ще е интересно, ако повече хора споделят своето мнение по темата.

Причината да реша да напиша тази статия бе интересен материал по темата, на който попаднах вчера. Да, вчера 12.09 или по-известен като ДЕНЯТ, в който Apple представиха iPhone 5. Не толкова отдавна същата компания, представи новата версия и на друг свои хитов модел, но този път таблет – наследникът на iPad 2, който се появи на пазара като „новият iPad“. Не е ли чудесно? Отивате в магазина и си купувате „новият iPad“. Не се тормозите с цифри, поредни номера (Nokia е хубаво тук да си водят бележки, защото освен техният продуктов отдел не съм убеден, че има друг, които да може да следи номерацията).

Да се върнем на темата – новият iPhone, който обаче не е НОВИЯТ, а е iPhone 5…

Очакванията и надеждите на потребителите и (не)феновете на марката бяха за поредният крайъгълен камък в индустрията – нещо ново, колосално, но реалността, както това често се случва е съвсем различна. Какво всъщност получават?

  • Специално внимание бе отделено на появата на функция „Панорамна снимка“. Приказки, хвалебствия, слайдове и демонстрации. Не искам да бъда заядлив, но по-голямата част от ползващите Android имат това, при все не от ден или два.
  • Не знам, но и не се интересувам каква е идеята на това да правиш нещата винаги по начин различен от останалите, когато това затруднява потребителите ти? Какво имам предвид ли?
  • Зарядното, с което новият iPhone, извинете – iPhone 5 ще работи е 8 пина, а до момента моделите на Apple бяха с 30 пин-а. От потребителска гледна точка това значи покупка на преходници и допълнителни аксесоари, което е леко излишно. Да, но то работело както и да го включиш!!! В същото време производителите на модели с Android отдавна преминаха към mini USB, та дори моделите им вече предлагат възможност порта да се ползва не само като зарядно и за връзка с компютър, но и за връзка с USB флаш устройства и тн. Вие ми кажете кое е по-практичното? Удоволствието от практичността или спокойствието, че няма как да сбъркаш при включване на зарядното?
  • Като изключителна възможност бе изтъкната възможността за преглед на картите в 3D. Не знам кое е изключителното, но Google вече няколко години интензивно снимат в цял свят, та дори и в България и предлагат опцията с Google Maps.
  • Последно, но не и по важност – по-голям дисплей, но не и HD дисплей! Това не го разбирам! Резолюцията на дисплея на iPhone 5 e 1136 x 640 пиксела, предната камера снима при 720p, което е HD, а стандартната такава резолюция е 1280 x 720 пиксела…Има ли причина да имам телефон с камера снимаща в HD и дисплей, на който да не мога да виждам изображението в тази резолюция? Да не говорим, че игрите, телевизорите и видео клиповете, те всички са в един формат и според него биват класифицирани. Защо е толкова трудно за Apple да се съобрази с това? Ако беше от някаква полза за потребителя – добре, но явно аз не мога да открия такава.

При това събитие на Apple бе малко по-сложно проследяването, тъй като нямаше подсигурен стрийминг на живо от компанията, или поне аз не открих такъв, и ми се наложи да следя случващото се от няколко места едновременно. Натъкнах се на слайд с цитат от Time Magazine: „Телефонът, променил телефоните“. Няма спор – така е! Само, че този цитат е от 2007-ма, а тогава бе представен първият iPhone и да, той промени играта в тази сфера. Сега обаче да се твърди същото за iPhone 5, а дори и за предшественика iPhone 4S ми се струва малко прекалено и незаслужено.

Всичко това са мой размисли и мнение по темата. Убеден съм, че ще има много тръпнещи в очакване да се сдобият с новата играчка, без особено да се вълнуват от това какво ще получат срещу парите си. Важното е да е НОВИЯТ iPhone! А това пък ми припомня шегата по повод 4S, който у нас бил обречен на неуспешни продажби, защото и да го сложиш на масата никой и по нищо няма да разбере, че е НОВИЯТ модел на Apple…

А какво е вашето мнение за новият iPhone 5? Смятате ли, че очакванията ви са оправдани?

От…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

37 + = 45