Home » Новини » OTE продава Globul?

OTE продава Globul?

3 240 прочита

OTE продава Globul и Germanos

Мобилният оператор Глобул ще бъде продаден от сегашния му собственик – гръцката компания ОТЕ. Според информацията причината за продажбата е нуждата на OTE от средства по плащания на задълженията по емитираните облигации, чиито падеж е през следващите две години.

Решението е било взето преди дни от борда на директорите на гръцката компания. За него вече са били информирани висшият мениджмънт и служителите на Глобул. По неофициална информация ОТЕ е наел за консултант по продажбата лондонското поделение на американската банка Citigroup.

Той от своя страна вече е изпратил покани за участие към няколко телекомуникационни компании, които биха имали интерес от придобиването. За потенциални купувачи се спрягат турската Turkcell, британската Vodafone, както и Orange, която е собственост на France Telekom.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 35 = 41