Home » Любопитно » Google представиха проекта си Google Glass

Google представиха проекта си Google Glass

3 291 прочита

Google Glass

На проведеното снощи събитие Google I/O, от компанията представиха не само новият си продукт, таблетът Google Nexus 7, но и новата версия на операционнната си система Android Jelly Bean. Разбира се новините около събитието не се ичерпват само с това. На Google I/O компанията показа и проект с името Google Glass, по който работи и макар да не е във вид на завършен продукт, то заслужава да му се отдели внимание.

Google Glass представляват дигитални очила, които интегрират технологията за добавена реалност, а на стъклата им се извежда информация за обкръжаващата обекта среда. Google Glass разполагат с процесор, вградена камера и вътрешна памет за съхранение на информацията, жироскоп, акселометър и компас. По този начин устройството може да предава видео в реално време, което да бъде гледано от неграничен кръг потребители.

Към момента Google Glass няма да бъде достъпно за масовите потребители, а само за разработчиците на софтуер за Android OS, при това срещу сериозната сума от $1500.

Очакванията на Google са през 2013г да разполагат и да могат да предложат на своите потребителите вече завършен краен продукт.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 1