Home » Марки » Apple » Apple с глоба от $2,29 млн за подвеждане на австралийските потребители

Apple с глоба от $2,29 млн за подвеждане на австралийските потребители

3 935 прочита

Глобиха Apple за подвеждаща практика и реклама

Глоба в размер на 2,29 млн долара бе наложена на Apple за подвеждане на австралийските потребители относно съвместимостта на 4G версията на новият iPad с възможностите на местните телекоми. Компанията ще трябва да плати освен глобата още почти 300 000 долара за разноски по делото.

Съдът е счел, че компанията е подвела своите клиенти в Австралия като рекламира продукта си с възможност за iPad с WiFi + 4G, което  въвежда в заблуждение потребителите, че е съвместим с 4G стандарта на телеком мрежите в Австралия, което определено не е така. Според съдът и асоциацията защитаваща потребителските права в Австралия размерът на глобата кореспондира на мащаба на компанията, която въпреки предупрежденията изпратени по повода, не е променила рекламата си. В следствие на всичко това в Австралия броят на подвелите се потребители е изключително голям.

 

От Apple още през март са предложили потребителите, които се чустват ощетени и подведени да получат компенсация, а от тогава новият iPad извън САЩ се рекламира като Wi-Fi + Cellular.

От страна на Apple все още липсва официален коментар по темата.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 6 = 1