Home » Марки » Apple » Apple блокира продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ

Apple блокира продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ

4 431 прочита

Apple наложи забрана за продажбата на Samsung Galaxy Tab 10.1

Apple успя да постигне забрана за продажбата на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ, което е поредният епизод в съдебната сага, която развива между Apple и Samsung. Наложената забрана от американски съд е постижение за Apple, но със спорен успех. Да, корейската компания поне към момента ще се наложи да спре продажбите на таблета си, но от друга страна моделът не е сред най-актуалните на пазара.

Към издаденото решение на американският съд има и допълнително условие – Apple ще трябва да внесе сумата от $2,6 млн, които едва ли са проблем за тях, във вид на гаранция в случай, че в последствие наложената забрана не е била правилно постановена. Така сумата ще послужи като вид компенсация на Samsung в случай на претърпени загуби, а такива неминуемо ще има, от неправилно постановената забрана.

Реално погледнато съдебната забрана, която съдът по искане на Apple наложи на продажбата на Samsung Galaxy Tab 10.1 на пазара в САЩ едва ли е повод за радост в централата на Apple. Съвсем скоро Samsung пусна новият си флагшип, Samsung Galaxy S III и никак няма да е изненадващо ако в най-скоро време Apple предприемат стъпки към блокирането на този модел, което със сигурност би било сериозен удар срещу Samsung.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

92 − = 91