Home » Любопитно » Facebook планира пускане на собствен телефон…отново

Facebook планира пускане на собствен телефон…отново

3 150 прочита

Facebook със собствен модел телефон

По всичко личи, че Facebook не са изоставили напълно идеята за разработка на собствен модел телефон. Идеята за това е още от 2010-та, но тогава не стигна твърде далеч в реализацията си. Всъщност най-близкото, до което се добра социалната мрежа бе появата на двата модела от HTC – ChaCha и Salsa, ако изобщо можем да наречем „реализация“ наличието на отделен бутон за достъп до Facebook.

Според The New York Times, Facebook усилено работят по реализацията на проекта, която този път да не бъде просто бутон за достъп до приложение, като за целта са наели хардуерни и софтуерни специалисти работили по проектите на Apple. Според източниците на The New York Times причината в усилията на Зукенбърг в осъществаването на подобен проект се крият в притесненията му, че ако компанията му не реализира собствен продукт, то ще си остане просто едно от приложенията за Android.

Дали това е така или не е трудно да се каже, но е факт, че ако Facebook успеят да пуснат собствен мобилен телефон на пазара това ще им даде възможност за по-голям контрол. Контрол не само над персонализацията на операционната система, която се предполага, че ще е Android, но и върху това от къде потребителите ще свалят приложения за устройството си. А всичко казано до тук води само към едно – повече приходи за компанията.

Според информацията планираната поява на Facebook мобилен телефон е за след година, но както често се случва на пазара, то до тогава има твърде много време и много неща могат да се променят. Интересно е дали този път всичко това няма да доведе до вече познатият изход, т.е поредното замразяване на проекта…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

65 − = 60