Home » Новини » Без сривове в мрежата на телекомите след земетресението

Без сривове в мрежата на телекомите след земетресението

3 115 прочита

Земетресение в България

След земетресението, което разлюля страната тази нощ от телекомите побързаха да съобщят, че няма сривове в мрежите им. Със сигурност много хора в притеснението за свои близки още на момента са потърсили връзка с тях, което е видно и от статистиката на трите телеком оператора за последното денонощие.

От Виваком обявиха, че в Перник трафикът между 3.00 и 4.00 часа сутринта е бил 1.9 пъти над най-натоварения час през деня, а между 4.00 и 5.00 ч. повишението е 1.3 пъти. В София трафикът между 3.00 и 4.00 часа сутринта е бил средно 20% над най-натоварения час през деня. Конкретно за Люлин, Обеля и Надежда нарастването е още по-голямо – 37%.

Според данните на М-Тел в  последвалите няколко часа в мрежата на Мобилтел е регистриран средно 20 пъти по-голям трафик от обичайния за това време на денонощието, като в минутите след първия трус е регистриран 30 пъти по-голям трафик. А Глобул отчитат

двайсет пъти повече обаждания и седемкратен ръст на SMS-трафика спрямо обичайнoто за този интервал от денонощието в първите часове след земетресението в района на Перник и столицата. Само в района на двата града, в часовете между 3 и 5 сутринтa, абонатите на GLOBUL са провели близо 1,5 милиона разговори.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

38 + = 47