Home » Новини » Vivacom ще компенсира клиентите си с безплатен нет и минути разговори

Vivacom ще компенсира клиентите си с безплатен нет и минути разговори

3 216 прочита

Може би само тези от вас, които не ползват услугите на Виваком не са разбрали за техническият проблем в мрежата на оператора от вчера. След софтуерен срив масово абонати както за интернет услугите, така и за стационарната телефония останаха без свързаност почти целият вчерашен ден. това освен неудобства за клиентите доведе и до затруднения и на много други, тъй като бяха засегнати банки и институции.

Както вчера казах – проблеми винаги е имало и може да има, по-интересно е защо въпросните банки и институции не са помислили за превантивни мерки. Не е сложно – бекъп линия от друг доставчик, който не ползва свързаност през БТК. Струва от 15 до 50лв месечно, но пък не си зависим. Но това е съвсем отделна, а и много дълга тема.

Днес от Виваком обявиха, че ще компенсират засегнатите от проблема клиенти. Една седмица безплатен интернет и 50 допълнителни минути към фиксираните планове на потребителите дава VIVACOM като компенсация за техническите проблеми на клиентите си, които между 11.30 и 18.30 ч. вчера бяха засегнати от смущения в системата на оператора.

Компенсацията ще важи както за частни, така и за бизнес клиенти на телекома. Потребителите на VIVACOM Net ще получат една седмица безплатен интернет за пакета, който са си заявили, а клиентите на фиксираната услуга на VIVACOM – 50 допълнителни минути за разговори в мрежата на оператора. Компенсацията ще бъде отразена в сметките им за март или април в зависимост от отчетния период на съответния потребител.

Редно е да призная, че малко хора са очаквали този ход, в това число и аз. Всички сме ставали свидетели в подобни ситуации колко шум се вдига, а масово потребителите „развързват“ фантазията си и дават воля на бляновете си за възстановяване на такси, безчет безплатни минути и какво ли още не. До сега, въпреки че и друг път е имало проблеми с мрежите и покритието, нито един от телекомите от нас не е предприемал подобна стъпка. Всичко това може, и е позитив в полза на Виваком.

Радвам се, че най-накрая маркетинг отдел на оператор, в случая Виваком, е помислил в правилната посока. Въпреки, че не ползвам услугите им не мога да подмина подобен жест, а в бъдеще не ни остава друго освен този тип постъпки на родните телекоми да не са инцидентни прояви, а да се превърнат в нормална практика. Все пак всяка голяма фирма, без оглед в коя сфера работи, е такава благодарение на клиентите си и е хубаво да помни това.

Ако и вие сте имали проблеми, то това което трябва да направите е заявка за проблема, които сте имали със съответната си услуга. Начините за подаване на заявки ще бъдат публикувани утре, 8 февруари, на сайта на Виваком.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

86 − = 78