Home » Новини » Срив в мрежата на Виваком остави абонати в страната без интернет

Срив в мрежата на Виваком остави абонати в страната без интернет

3 191 прочита

Безплатен Wi-Fi Виваком интернет

Технически проблем в мрежата на оператора Виваком остави без интернет голям брои абонати на телекома в цялата страна. Засегнати са не само физически, но и юридически абонати на компанията. Проблема доведе до затруднения в обслужването на клиенти на логистични фирми, банки, като бяха блокирани плащания на сметки, банкови преводи и пазаруване.

От „Български пощи“ съобщиха, че заради липса на връзка с „Виваком“ касовите им салони на много места не са можели да извършват плащания на сметки за ток, вода, парно, кабел и други предлагани услуги.

От доставчика на ток в Югоизточна България ЕВН съобщиха, че заради техническите проблеми на „Виваком“ клиентите им не могат да се свържат с техния телефон.

Временни проблеми имаха и някои банки, ползващи интернет услугите на телекома. В Банка ДСК не можеха да се правят никакви преводи и плащания около обяд. Касите на Центъра за градска мобилност в София не можеха да продават карти поради проблемите на „Виваком“.

Без стационарни телефони останаха за няколко часа по обяд в части от центъра на София и градове в Югоизточна България.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

81 + = 91