Home » Новини » И Виваком с лиценз за тестове на LTE мрежа

И Виваком с лиценз за тестове на LTE мрежа

3 359 прочита

VIVACOM получи официално разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), че може да стартира тестове на 4G-мрежата си. Компанията ще започне изграждането на тестовата среда по стандарта LTE в София. До три месеца мрежата ще бъде готова и ще позволи да бъдат правени тестове и демонстрации в реални условия. 4G-мрежата на оператора ще позволява скорост на мобилен трафик до 100 Mbps при download и 50 Mbps при upload.

Новата технология ще позволи на телекома да обезпечи навлизането на броудбанд технологиите и да продължи да утвърждава лидерската си позиция на мобилния дейта пазар при все по-нарастващо потребление на тези услуги, чийто обем само за една година в мрежата на VIVACOM се увеличи повече от 10 пъти.  LTE-технологията ще даде възможност и за предлагане на множество мутимедийни услуги от ново поколение, възползващи се от възможностите на смарт устройствата, които стават все по-предпочитани. За това свидетелства фактът, че през тази година броят на ползвателите на смартфони и таблети в мрежата на VIVACOM се е увеличил с над 50%.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

28 − 20 =