Home » Марки » HTC » HTC със спад на печалбата за първи път от две години

HTC със спад на печалбата за първи път от две години

3 975 прочита

След две години на постоянни ръстове в печалбата за първи път от HTC отчетоха спад. Преди три месеца бе повече от странно когато компанията обяви очакванията си за последното тримесечие, които бяха значително по-ниски. Интересно е, че тайванската компания не само си заложи по-ниски цели за края на годината, но дори не успя да ги покрие.

Явно е, че предлаганото от HTC като модели не може да отговори на очакванията на потребителите. От друга страна конкуренцията на Apple и Samsung е фактор, който не бива да бъде подценяван. От HTC очакват още по-слаби резултати за първото тримесечие на 2012г, което едва ли би могло да се нарече „добра новина“…

Със сигурност е рано да се притесняваме за бъдещето на тайванската компания. Все пак през времето на възход цените на акциите се повишиха тройно, компанията все още излиза на печалба въпреки слабите резултати и накрая, но не и по важност, очакванията са скоро да видим и първият модел работещ с четириядрен процесор…

Дали има проблем или от HTC просто имат реален поглед върху пазара и своето място на него предстои да разберем през идните месеци.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 2