Home » Любопитно » Android » Защо Samsung Galaxy S и Galaxy Tab 7.0 няма да получат ъпдейт до Android Ice Cream Sandwich?

Защо Samsung Galaxy S и Galaxy Tab 7.0 няма да получат ъпдейт до Android Ice Cream Sandwich?

4 783 прочита

Звучи наивно като въпрос, но едва ли така се възприема от собствениците на моделите. Все пак Samsung Galaxy S и Galaxy Tab 7.0 се появиха на пазара не чак толкова отдавна за да бъдат с лека ръка зачеркнати от списъка с устройства, които е повече от логично да бъдат обновени в софтуерно отношение.

Явно потребителските питания са достатъчно настойчиви и обосновани за да накарат от Samsung да излязат с официално становище и отговори по темата. Според компанията двата модела, които както може би знаете работят с фирменият TouchWiz потребителски интерфейс, няма да получат ъпдейт именно заради него. Причината е дълбоката му интеграция и персонализация с платформата с цел да се предложат различни и специфични функции на потребителите на различни пазари. Обновяването до по-нова версия на Android би попречило на нормалната работа на част от приложенията и би влошило потребителското изживяване.

Едва ли подобно обяснение е достатъчно за хората разделили се със сериозна сума пари за да притежават въпросните модели, но за съжаление нямат и кой знае какъв избор. Да, разбора се винаги остава алтернативата с неофициалните ROM-ове, които могат да бъдат намерени в мрежата, но въпросът е повече от принципен.

Въпреки всичко, лично аз смятам, че е твърде рано за категорични изказвания по темата, имайки предвид какво се случи само преди няколко месеца по подобен казус с HTC. Тогава компанията по същият начин извади списък с устройства, които няма да бъдат ъпдейтвани, който списък бе съпроводен със солидни аргументи. Потребителското недоволство бе толкова силно, а отзвука твърде голям, което накара HTC да преразгледат иначе твърдата си позиция, а в крайна сметка въпросните модели получиха обновление.

Явно към момента това не е ситуацията със Samsung, но никога не е късно за промяна, така че ще изчакаме и видим как ще се развие ситуацията в близките няколко месеца.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

88 − = 80