Home » Новини » М-Нетуърк бележи 56% ръст на абонатите

М-Нетуърк бележи 56% ръст на абонатите

2 755 прочита

На пресконференция на ръководството на дъщерното дружество на Мобилтел бяха обобщени резултатите от работата на М-Нетуърк през настоящата година. Компанията отчита изпълнена инвестиционна програма, увеличено покритие на мрежата и ръст при абонатите.

Към октомври тази година броят на домакинствата, покрити от фиксираната мрежа на М-Нетуърк, се е увеличил с 56 на сто спрямо същия период през 2010 година. Абонатите на цифрова телевизия са с 274 процента повече, а тези на високоскоростен интернет са нараснали с 21 на сто.

Фиксираната мрежа на М-Нетуърк ще покрива до края на настоящата година 850 хиляди домакинства в цялата страна.Към момента дружеството предлага високоскоростен интернет за дома, цифрова телевизия и домашен телефон в София, Варна, Девня,  Бургас, Пловдив, както и във Велико Търново и околните населени места.

М-Нетуърк е единствената компания, която изгражда и развива оптична мрежа в България, основана на GPON (Gigabit Passive Optic Network) технология. На практика, достъпът и преносът, които тази технология осигурява, изпреварват съдържанието, т.е. преносната среда е с неограничен капацитет. Нововъведението в тази технология е, че тя позволява оптична връзка до всяка крайна точка – домакинство или офис.

Предимствата на GPON технологията включват възможности за интегрирано предоставяне на HD телевизия, високоскоростен интернет и телефонни услуги с изключително качество през една и съща платформа.

Тази технология позволи за първи път у нас клиентите да получат възможност да ползват уникалната за страната скорост до 1Gpbs (гигабит в секунда) за фиксиран интернет. Тази скорост многократно надвишава скоростта, която предлагат другите оператори на пазара в офертите си за фиксиран интернет.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

48 + = 54