Home » Новини » Google плати на Mozilla почти 1 млрд за да останат основната търсачка във Firefox

Google плати на Mozilla почти 1 млрд за да останат основната търсачка във Firefox

3 422 прочита

Google плати на Mozilla почти 1 млрд за да останат основната търсачка във Firefox. Договорът сключен между компаниите е за срок от 3 години и ще носи на Mozilla по $300 млн годишно. Сумата платена от Google за да запазят позицията си на основна търсачка в браузера Firefox е около три пъти по-висока от тази, платена при предходното подновяване на договора.

Дано не смятате, че от Google не са сметнали добре и са били твърде щедри към Mozilla. Напротив – от компанията много ясно са преценили ситуацията и предвид амбициите на Microsoft да наложат Bing на пазара, както и интереса от страна на Yahoo, то голямата на пръв поглед сума става все по-оправдана.

„Да, но нали Google имат техният Chrome? За какво им е Firefox?“, може би ще се запитат някой от вас. Ами замислете се – основният приход на Гугъл е от рекламите, които те показват заедно с резултатите от търсенията. Плащайки на конкурент като Firefox всъщност им осигурява достъпа до по-широка потребителска аудитория, която да клика на показаните реклами…Все пак става дума за много пари, а в подобни ситуации „конкурент“ може да бъде доста разтегливо понятие…

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

51 + = 52