Home » Любопитно » Android » Apple губи позиции в Европа, печели пазарен дял в САЩ

Apple губи позиции в Европа, печели пазарен дял в САЩ

5 225 прочита

Снимката е взета на заем от pinoytutorial.com

Въпреки представянето на новият си iPhone 4S Apple губи пазарен дял в Европа. Трудно е да се прецени дали това се дължи на финансовата обстановка на континента или очакванията на потребителите се разминават представеният продукт на компанията.

Според анализи направени на пазара Apple във Франция пазарният дял на Apple се е свил от 29% до 20%, в Германия от 27% до 22%, а в Италия и Испания ситуацията е сходна. Разбира се не във всички европейски държави положението е такова. В Англия Apple са завоювали 10% по-голям пазарен дял спрямо същият период през предходната година и той вече е от 21% достигнал до 31%. В същото време пазарният дял на Apple САЩ се е увеличил от 25% до 36%.

В същото време основният конкурент на американската компания като операционна система – Android, се радва на изключително внимание в Европа. Ръстът отбелязан от операционната система се е покачил от 46% до 61% от общият пазар, което е повече от сериозен процент.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

83 − = 81