Home » Любопитно » WiMax » Заблуждаваща реклама ще коства на Макс Телеком над 260 хил. лв глоба

Заблуждаваща реклама ще коства на Макс Телеком над 260 хил. лв глоба

9 945 прочита

Рекламното послание „Вземи най-бързия мобилен интернет и спести 240 лв. годишно“ ще струва на Макс Телеком над 260 хил. лева глоба, това реши Комисията за защита на конкуренцията. Според нея рекламата на мобилният интернет на Макс Телеком е подвеждаща и въвежда в заблуждение потребителите.

При вземане решението КЗК са изискали справки и от трите мобилни оператора с цел установяване истиността на твърдението в рекламата. Според направените проверки Мобилтел е демострирал скорости до 42Mbps, което е повече от скоростта предлагана от WiMax оператора. Същевременно според данните от мобилните оператори покритието също не е критерии за квалификация на услугата, тъй като това на телекомите е по-добро от предлаганото от алтернативният доставчик. Според КЗК твърдението, че клиентите ще спестят 240лв годишно също въвежда в заблуда.

При постановяване глобата КЗК са взели предвид срока на рекламата, мащаба на нейното разпространение, като на тази база Макс Телеком ще бъдат глобени в размер 5% от годишният си оборот реализиран през предходната година. По този начин санкцията на КЗК наложена на Макс Телеком ще бъде в размер на 266 хиляди лева.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 1 =