Home » Новини » КЗП завежда иск срещу трите мобилни оператора заради „Стани милионер“

КЗП завежда иск срещу трите мобилни оператора заради „Стани милионер“

3 466 прочита

След като преди по-малко от месец КЗП започна проверка за организацията на смс играта „Стани милионер“, за участието в която много абонати и на трите мобилни оператора получават смс, сега комисията ще заведе колективен иск срещу телекомите. Искът ще бъде за агресивна практика – изпращане на настойчиви и непоискани търговски съобщения при провеждането на играта „Стани милионер”.

Организаторът на играта – „Ню геймс” ООД, с действията си заблуждава потребителите, като премълчава съществена информация, отнасяща се до начините за участие и отказ от играта. За него това също е повторно нарушение и за преустановяването му ще бъде заведен колективен иск.

Проверката на КЗП на хазартната игра „Стани милионер” установи, че обажданията към потребителите внушават, че участието им е безплатно, а в същото време техните отговори се таксуват. Заблуда се съдържа и в текстовете на подканващите sms-и. Те създават впечатление у потребителите, че вече са избрани за участие в разпределянето на наградите и единствено е необходимо да се обадят или изпратят sms.

До момента в Комисията са постъпили над 260 жалби на потребители във връзка с играта „Стани милионер”.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 2