Home » Новини » Globul завършват тримесечието с печалба и ръст в абонатите на договор

Globul завършват тримесечието с печалба и ръст в абонатите на договор

2 903 прочита

Глобул оповести доклада си с финансовите резултати за третото тримесечие на тази година. Според изнесените цифри приходът на телекома е нарастнал с 2,2% в сравнение със същия период на миналата година благодарение както на приходите от услуги, така и на продажбите на мобилни устройства. Абонатите на договор на оператора са се увеличили с над 14% спрямо третото тримесечие на 2010 г. и наброяват повече от 2,5 милиона или 60,8% от всички клиенти на компанията.

Потреблението на телеком услуги продължава да се свива поради все по-ограниченото общо потребление и стагнацията в доходите на населението. Засилената конкуренция води до намаляване на цените на дребно на услугите, особено в корпоративния сегмент, като проникването на мобилните услуги в страната вече достига около 150%.

Приходите от услуги на GLOBUL за третото тримесечие на 2011 г. са се увеличили с 0,8% спрямо същия период на миналата година, като спадът на приходите, предизвикан от засилената конкуренция в корпоративния сегмент, е компенсиран от по-високите приходи от роуминг и взаимна свързаност.

Ръстът в броя на абонатите на договор и увеличените продажби на мобилни устройства са довели до ръст от 7,6% в оперативните разходи на компанията, независимо от реализираните спестявания в други разходни пера. В резултат на това, печалбата на компанията преди лихви, данъци и амортизации за третото тримесечие на годината намалява с 5,5% спрямо същия период на 2010 г., а показателят за печалбата на компанията преди лихви, данъци и амортизации като процент от общите приходи бе с 3.1 процентни пункта по-нисък.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 4 =