Home » Моите коментари » БГ Сайт – участие, гласуване и награди или историята на един абсурд – част III „Награждаването“

БГ Сайт – участие, гласуване и награди или историята на един абсурд – част III „Награждаването“

2 029 прочита

В тази малка импровизирана трилогия озаглавена  БГ Сайт – участие, гласуване и награди или историята на един абсурд искам да покажа и разкажа за впечатленията си от претендиращият за конкурс с традиция BG Site. Правя това, защото искам да повече хора да разберат, че монетата има две страни, а и защото винаги съм твърдял, че когато си плащаш трябва да получаваш качество. Не само качество на обслужване, продукт, но и на организация.

Награждаване

Няколко близки приятели бяха свидетели на силните ми колебания дали изобщо си заслужава да посетя церемонията по награждаването на БГ Сайт. Ако сте прочели предните две части, то със сигурност ще сте на ясно, че съм имал основанията за това. В крайна сметка реших – ще отида!

Били ли сте в машина на времето? Не? Е аз, благодарение на тази церемония, бях! Може би преди 12 години подобна церемония щеше да е чарт брейкър, но в 2011-та ми дойде твърде в повече. Двама водещи, чийто усилия да бъдат забавни и оригинални така и не се увенчаха с успех. И тук мнението на организаторите спрямо това на гостите бе сякаш от паралелна реалност. Не знам как организаторите видяха част от церемонията, но ето част от мненията от Twitter, като умишлено не съм включил своите:

[blackbirdpie id=“134690040084307968″]

[blackbirdpie id=“134699901236936704″]

[blackbirdpie id=“134696205719584769″]

[blackbirdpie id=“134692820773646336″]

[blackbirdpie id=“134691131068915712″]

[blackbirdpie id=“134688605103861760″]

[blackbirdpie id=“134690040084307968″]

Според БГ Сайт хаштагът #bgsite бил „замърсен“ с хейт. Замисляли сте се колко удобно е понятието „хейт“?? Ако някоя критика не ти допадне, няма проблем! Тя е хейт! И готово! Проблема е решен и продължаваме напред.

С риск да стана „хейтър“ мога да обобщя награждаването с няколко думи: скучни водещи, неорганизирани в представянето на победителите, слаба организация, куц интернет!!!, озадачаващи награди.

Да, имаше нещо, което обаче си заслужаваше и това не беше нито конкурса, още по-малко церемонията, а онези оптимисти, които бяха отличени със специалните награди – все млади хора, ентусиасти, които искрено се зарадваха на наградите си. Браво на тях!

В заключение мога да кажа, че за конкрс, в който таксата е 100лв (изключвам start up-ите и личен сайт/блог, в който е 40лв) БГ Сайт може би е било интересно събитие преди 12 години, но е неадекватно спрямо промените. Не знам дали от парите за таксите за участие е плащано на журито. Не ми е и работа да знам, но за пренебрежителното отношение на журито в БГ Сайт при оценките, липсата на такива дори и претупаното гласуване без каквито и да е коментари, дори и едно кафе да са пили от тези пари, и то не им е заслужено.

От не многото подобни събития, на които съм бил смея да твърдя, че ако публиката и участниците са по-забавни от водещите, а в Twitter е по-интересно, от колкото на сцената, то значи имаме проблем. Бих се съгласил с всичко, на което бях свидетел, ако това бе едно събитие изградено на голият ентусиазъм на организатори и доброволци, но когато си взел пари за нещо, най-малкото нужно е да се постараеш. А може и да са се постарали, но просто до толкова да са им стигнали силиците, знам ли?

И в края – ако имате нужда от коментар, оценка или критика за сайта си – попитайте хората. Без значение дали са експерти или не – те ще ви съдействат, а получените отговори ще са много по-ценни от тези, които ще имате срещу 100лв в зле организиран конкурс като БГ Сайт!

PS.

*От над 50 души жури, само Димитър Цонев си е направил труда да си води бележки на базата, на които е поставил оценки.

**Публикациите излизат сега, с риск да бъдат категоризирани като „хейт“, макар бележките за написването им да съм си водил през целият период – от старта, до финала с наградите.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

62 + = 63