Home » Моите коментари » БГ Сайт – участие, гласуване и награди или историята на един абсурд – част II „Гласуването“

БГ Сайт – участие, гласуване и награди или историята на един абсурд – част II „Гласуването“

1 874 прочита

След като безразличието измести възмущението ми от странната, меко казано, реакция от страна на организаторите започна да тече гласуването на журито и публиката за участниците в БГ Сайт. Няма какво да крия, бях на ясно, че критериите, по които аз и останалите участващи ще бъдем оценени са субективни. Това пролича още в началото, когато част от журито, адмирации за тези няколко души, макар и кратко обявиха какво ще ги интересува при поставяне оценката.

Гласуването на публиката

Гласуването на публиката мина интересно – хората цъкаха по линковете, вписваха си мейлите и…не получаваха мейл за потвърждение на гласа си. Да, а по този начин даденият глас става невалиден. Нали няма наивни сред вас, които смятат, че има чак толкова фанатизирани фенове на сайтовете им, които да цъкат неуморно с надеждата МЕЙЛЪТ за потвърждение да дойде?! Влизаш в сайта -> виждаш банер и си казваш „Защо не?“ -> гласуваш -> не получаваш мейл -> „Ами сега?“ и приключваш с опитите…

Когато нещо смятам, че не е редно са ме учили да си казвам. И това и направих:

[blackbirdpie id=“134561791916257280″]

Не е като да отричат…

[blackbirdpie id=“134562706693963776″]

но аз така и не видях никъде да са го обявили, въпреки че твърдяха именно това…

[blackbirdpie id=“134566242890686465″]

И тук за мен е важно да благодаря на всички, които въпреки явните затруднения са успели, или поне са били достатъчно упорити да не спират да опитват, да гласуват за сайта. Благодаря!

Гласуването на журито

В крайна сметка идеята, или поне аз така го разбирам, за участие в конкурс от какъвто и да е тип да видиш къде си ти спрямо останалите. Още повече, че журито щеше, или поне се надявах, защото така бе казано, да сподели мненията и бележки по оценяваните сайтове. Напразни са били надеждите ми!

Днес бяха качени данните както от гласуването на журито, така и от това на публиката. Според организаторите „Така ще можете да проследите как е протекло гласуването, да видите кой от членовете на журито кои сайтове е харесал и подкрепил, неговите забележки и препоръки…“ Е, не можах да проследя нищо!

Не знам колко от всичкито повече от 200 участника са си направили труда да прегледат оценките, но аз го направих. Точно така, прегледах оценките на всеки един член на журито. Съдейки по дадените оценки, то явно се е оценявало по шестобалната система, като 2 е за слаб, а шест за отличен. Съжалявам БГ Сайт, но гадая, тъй като никъде не го пише…

Какво се случва с гласуването? Освен, че явно имаше проблем с организирането на журиращите от страна на БГ Сайт, на които дори им се наложи да ги подканят да гласуват, тъй като срока изтича:

[blackbirdpie id=“130374970055475200″]

За един от оценяващите в категорията, която мен ме вълнува не се е намерил сайт/блог заслужаващ повече от 3…И може би случайно, но броят на двойкаджийте е почти равен на тези със среден. Също толкова вълнуващо е, че около 10% от оценяващите не са поставили оценки на някои от участниците?!?! Отново напомням, че аз коментирам категория със 14 сайта/блога, не съм си правил труда да гледам за всички участващи.

Не, не става дума за мен, но въпреки това не мога да не се запитам „Защо тези участници не са оценени? Толкова са ужасни сайтовете или според мен по-вероятното в бързането и в последният момент не им е поставена оценка?“ И в двата случая е обидно. Обидно, защото зад сайта седят хора, които по свой начин са положили услилие и е похвално, че са намерили смелостта да участват.

Цели 7% или около 4ма души от журито са сложили коментар зад оценката си. О, не се радвайте! Става дума за „бавно ми зарежда“, „не се отваря в сафари“ и подобни, което е потресаващо! Mожеха да пробват през IE6 на dial-up…ама какво разбирам аз?!

Извода?

Оказва се, че да участваш и да искаш да спечелиш е грешно. Да участваш търсейки коментар или критика, които да са ти полезни, също не е вариант, защото коментари от по 2 думи не вършат работа. Да анализираш оценки, за да направиш свой изводи също явно не е сред опциите, щом е било прекалено трудоемко да се постави оценка на участник. Остава въпроса „Защо, след като нямат време/желание или каквато и да е друга амбиция, тези хора са се съгласили да журират ?!“

За себе си си направих някой заключение, а на вас оставям да прецените останалото…

PS. Единствено към момента на писане на този текст нямам поглед върху бележките на Д.Цонев, за това не искам да бъде причислен към по-горе описаните случай.

Следва: БГ Сайт – участие, гласуване и награди или историята на един абсурд – част III „Награждаването“

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 3