Home » Новини » Vivacom отчита 30% ръст на мобилните абонати на годишна база

Vivacom отчита 30% ръст на мобилните абонати на годишна база

3 065 прочита

От VIVACOM отчитат 1.7% ръст в общите приходи до 231.3 млн. лв. и 6% повишение на приходите само от мобилни услуги за третото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г. Компанията регистрира над 4 млн. клиенти, ползващи нейните услуги.

През третото тримесечие на годината VIVACOM бележи над 30% увеличение на мобилните клиенти на годишна база. Според изнесените данни през месец юли е бил пренесен 100 000-ния номер в мрежата на телекома. Приходите от мобилни дейта услуги също бележат двоен ръст, а абонатите им са се увеличили с над 180% спрямо същия период през 2010 г.

VIVACOM отчитат спад в приходите от фиксирана телефония, които се понижават с 1.1% през третото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на миналата година. Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по общи приходи и клиенти.

Печалбата за първите девет месеца на 2011 г. намалява спрямо същия период на 2010 г. и възлиза на 25 млн. лв. Разликата е главно в следствие от намаляване на приходите от фиксирани услуги, намалени цени на дребно и преустановени дейности.

Финансовото положение на компанията остава стабилно с наличност по банкови сметки и банкови депозити в размер на 207.4 млн. лв. в края на третото тримесечие на годината.  VIVACOM реализира инвестиционна програма от 600 млн. лв., разпределени в следващите три години, за развитие на услугите и разширяване на инфраструктурата на телекома.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

73 − 72 =