Home » Любопитно » Спирането на продажбите на iPhone 4S в Италия и Франция бе поискано от Samsung

Спирането на продажбите на iPhone 4S в Италия и Франция бе поискано от Samsung

2 709 прочита

Едва ли някой може да си спомни точният брой искове и контра искове, които Samsung и Apple си размениха за последните месеци. Битката между двете компании се развиваше, поне до момента, в областта на таблетите, като Apple към момента имат превес в ситуацията. В следствие на подадените от тях искове няколко от моделите на Samsung бяха изтеглени от пазарите в почти целия свят, след като съдът наложи забрани за продажбите им.

Както можете да се досетите, от Samsung успяха да намерят вратичка, а наложените забрани се ограничиха само до границите на Германия. Така се оказа, че Samsung може да продава на територията на страната ако устройствата са внесени от друга страна, за която няма забрана. Като това касае не само производителя, но и всички търговци. По този начин всъщност забраната може да бъде заобиколена, което със сигурност не се хареса на Apple.

Сега в полезрението на Samsung е анонсираният нов модел на Apple – iPhone 4S. Според корейците, американският производител нарушава два от WCDMA патентите ми отнасящи се до 3G технологията, които според тях са „основни за функционирането на iPhone 4S. От Samsung заявяват:

„Смятаме, че въпросните технологии са от изключително значение за работата на операторите и устройствата и ние, от Samsung смятаме, че грубото нарушаване на правата ни от страна на Apple трябва да доведе до спирането на продажбите на iPhone 4S. Apple продължават грубо да се възползват от интелектуалната ни собственост и безплатно да ползват наши технологии, за което смятаме, че сме длъжни да предприемем нужните законови мерки за да се защитим.“

Със сигурност искът на Samsung ще се ограничи само до пределите на тези две страни, и е много вероятно към тях да бъдат добавяни още, за които да се изиска забрана продажбите на iPhone 4S.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

37 − 29 =