Home » Любопитно » Sony Ericsson поискаха спирането на фен сайт посветен на Xperia?!

Sony Ericsson поискаха спирането на фен сайт посветен на Xperia?!

2 021 прочита

Не, не е шега! И аз така помислих, но явно от Sony Ericsson са на друго мнение. Собствениците на фен сайта Xperiablog.net  са принудени да го свалят под заплахата от съдебно преследване поради нарушаване патентни права на компанията.

За мен това е един много странен ход предприет от Sony Ericsson. Да, определено от законова гледна точка имат основание, но коя компания/марка доброволно би се лишила от изградена общност от фенове?! В крайна сметка всички участници в подобни форуми или сайтове са обединени от едно – фактът, че харесват даден продукт/услуга/марка! И каквото и да си говорим това е н-чистият вариант за реклама, при това безплатно.

Мисля, че това няма да донесе много позитивна реакция от страна на почитателите на Sony Ericsson или както е в случая на продуктовата им линия Xperia. Като се замисля, не беше ли по-лесно да намерят юридически вариант и да лицензират сайта, а частичното участие с информация или дискусия само щеше да повиши и без това не малкото доверие в компанията от страна на феновете?! Примери могат да се приложат много – фен страницата на Coca Cola във Facebook, множеството форуми за Android и какво ли още не…

А мислех, че абсурдните неща се случват само у нас!

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 56 = 59