Home » Марки » BlackBerry » RIM представи новата си платформа за смартфони и таблети – BBX

RIM представи новата си платформа за смартфони и таблети – BBX

8 877 прочита

От RIM представиха  новата си платформа за смартфони и таблети – BBX. Новата платформа, по думите на компанията, комбинира в себе си „the best of BlackBerry and the best of QNX“ или най-доброто от BlackBerry и най-доброто от QNX. Новата операционна система базирана на платформата ще поддържа приложения разработени за BlackBerry OS 6 и OS 7, а освен това  и Adobe Air и Flash приложения.

Въпреки съвместимостта с OS 6/7 от RIM обещават SDK-то на новата BBX да бъде много по-гъвкаво от досегашните. Също както и предходните платформи на компанията и BBX е фокусирана върху сигурността, като в тази връзка е важно да споменем, че има EAL4+ и SIL3 сертификати за сигурност. И докато сме на темата със сигурността, то интересен факт е, че BlackBerry PlayBook е първият таблет сертифициран за правителствено ползване.

От компанията представиха и PlayBook OS 2.0 Developer Beta, която в комбинация с Native SDK осигурява нужните „инструменти“ на разработчиците портване на Android приложения, поддръжка на Adobe Air 3.0, Flash 11, както и WebGL.

По всичко личи, че RIM поемат в нова посока, като усилията им са насочени към това да не разочароват настоящите си потребители, както и да осигури нови възможности пред следващите си разработки.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + = 14