Home » Марки » Apple » Предварителните поръчки на iPhone 4S прескочиха границата от 1млн за първите 24 часа

Предварителните поръчки на iPhone 4S прескочиха границата от 1млн за първите 24 часа

1 800 прочита

Само преди дни Apple анонсира новият iPhone 4S, който не бе приет много радушно ако съдим по реакцията в различни коментари и технологични сайтове. Причината едва ли е в разочароващите характеристики на модела според мен, а по-скоро в предварителната нагласа, че на организираното събитие ще се анонсира iPhone 5. Всъщност от Apple определено са имали други планове, а 4S се оказа подобрена версия на предшественика си, със запазен дизайн, но по бърз процесор и по-добра камера.

Попаднах на няколко дебата на тема „Защо Apple направиха това?“ и на мен най-логично звучащият аргумент в случая е както винаги – за повече пари и по-добри продажби. Не е тайна за никой, че американският пазар е желана територия от всички производители. В тази връзка не бива да се забравя, че притежателите на iPhone 3GS са всъщност хората с изтичащи двугодишни договори и логично би било да има какво да им се предложи за да подпишат нови такива. От друга страна, така може би от Apple целят не само да задържат и изкущат за „ъпгрейд“ на модела настоящите собствени, а и да привлекат нови такива като им предложат модел с добри характеристики, но и на по-ниска цена от тази, на която сме свикнали да виждаме новите модели iPhone при появата им на пазара.

И докато сме на темата с очаквания и разочарования, то ако трябва да съдим от съобщението пуснато от Apple относно поръчките на iPhone 4S, не мисля, че феновете на марката са чак толкова разочаровани. Според релийза за 24 часа са направени над 1 млн предварителни заявки за модела. Ако трябва да бъде сравнено с iPhone 4, то 24 часа след старта на възможността да бъде поръчан преди появата му в търговската мрежа бройката, която е достигната е 600 000.

Явно нито липсата на промени в дизайна или пък смъртта на Стив Джобс са повлияли отрицателно на потенциалните купувачи, дори напротив към момента резултатите са повече от впечатляващи. Ако тенденцията се задържи и след пускането в магазинната мрежа на iPhone 4S, то смятам, че скоро Apple отново ще подобряват собствените си рекорди.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 78 = 82