Home » Новини » Отново скандал с нарушени права на работници във Foxconn

Отново скандал с нарушени права на работници във Foxconn

2 561 прочита

Разследване проведено от организацията за защита на работническите права Sacom от Хонконг във фабриките на Foxconn в централен Китай е установила поредните нарушения на правата на работещите там. Заплатите им били по-ниски от тези на колегите им от това във фабриките на Foxconn в индустриализирания Юг.

Освен по-ниско заплащане, работещите често били принуждавани да полагат извъреден труд, то заради високите производствени цели често се налагало да заработват извъредно, което дори не им се заплащало. Служители в металопреработвателния отдел в Джунджоу често се оплаквали от главоболие и кожни обриви, както и от липса на защитно облекло и социални пакети.

Името на Foxconn нашумя по-рано тази година, когато стана публична информацията за серия самоубийства на служители във фабриките на компанията. След поредица от самоубийства на служители и под натиска на общественият интерес от Foxconn бяха принудени да повишат заплащането на работещите във фабриките.

Foxconn е най-големият производител на електроника в света, като произвежда техника от марки като Apple, Hewlett Packard и Dell. Общо във фабриките на фирмата в Китай в момента работят повече от 800 хиляди души.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

92 − = 91