Home » Новини » Окончателно: ВАС потвърди, че Vivacom имат най-добрата 3G мрежа у нас

Окончателно: ВАС потвърди, че Vivacom имат най-добрата 3G мрежа у нас

2 873 прочита

Според данните на КРС, 3G-покритието по население на VIVACOM е 93.43 процента. (За сравнение за Мобилтел този показател е 84.87%, а за Глобул – 88.96 на сто.) 3G покритието на VIVACOM по територия е 76.71%. (За Мобилтел съответно 55.90%, а за Глобул – 60.23 на сто.)

Върховният административен съд (ВАС) потвърди становището, че VIVACOM има най-добрата 3G-мрежа в България. Твърдението беше оспорено от други два телекомуникационни оператора, след като телекомът направи търговска кампания на база на независимо изследване на мрежите от трето поколение в страната. Тези данни залегнаха в годишния доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за 2010 г.

Това потвърждава становището на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от май т.г., че мрежата на VIVACOM е най-добрата от трето поколение у нас. VIVACOM e едва 18-ият оператор в света, който използва 3G на 900 Мhz, което позволява предлагането на по-добро цялостно покритие, по-добър сигнал в затворени пространства и отдалечени места, и респективно значително по-добро качество на 3G-мрежата.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 − = 17