Home » Марки » Motorola » Motorola Mobility намалява разходите „орязвайки“ 800 работни места

Motorola Mobility намалява разходите „орязвайки“ 800 работни места

9 458 прочита

Motorola Mobility продължава с промените и се опитва да редуцира разходите си след като Google сключиха сделка по придобиването на компанията, чиято стойност е $12.5 млрд. Част от промените са съкращаването на 800 работни места, с което от Motorola смятат да редуцират разходите си с $31 милиона.

Със тази си сделка Google ще придобият 17 000 патентна, които в момента са собственост на Motorola Mobility, с което цели да си осигури по-стабилни позиции при евентуални патентни дела с конкуренти. На 17 ноември предстои и гласуването на акционери за сделката.

„Motorola Mobility продължава да се фокусира върху подобряването на финансовите си резултати  като предприема мерки по управлението на разходите си“, заяви говорител на компанията. И фактите сочат именно това. Освен посочените мерки за съкращаване на разходите, финансовият доклад на компанията сочи, че е постигнат ръст от 11% в продажбите. Дори и той обаче не е достатъчен и компанията завършва със загуба и това тримесечие. Въпреки това не може да се отрече, макар и минималното, подобрение в състоянието. Загубите на Motorola Mobility са в размер на $32 милиона, което е с $2 милиона по-малко в сравнение с периода от предходната година.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 80 = 84