Home » Марки » HTC » HTC отчете ръст в продажбите и приходите и през това тримесечие

HTC отчете ръст в продажбите и приходите и през това тримесечие

3 728 прочита

Съдейки по финансовият доклада на HTC, то компанията се е справила повече от добре през изминалото тримесечие. Според данните от доклада през последните три месеца HTC са доставили 13.2 млн устройства, което е донесло приходи в размер на $4.54 милиарда.

Ако се направи съпоставка с предходната 2010 година, то постигнатият ръст в доставките е 93%, а по отношение прихода 68%. В следствие постигнатите ръстове HTC отчитат $625 млн печалба, което е със 7% повече спрямо предходното тримесечие на тази година и с 68% спрямо същият период миналата година.

Ръстовете не само в доставките, но и в приходите до някъде могат да се обяснят с появата на пазара на няколкото нови модела от линията Beats като HTC Sensation XLSensation XE и HTC Rhyme. От друга страна тези модели се появиха в края на тримесечието и е логично да очакваме тяхното влияние да се прояви по-сериозно през последните три месеца на тази година.

Странното е, че от HTC прогнозират доставката на 12-13 млн устройства през последните три месеца на тази година, което е дори по-малко от постигнатото през Q3. Според мен това е „скромна“ прогноза, още повече че предстоят празниците, което няма как да не се отрази положително и на продажбите.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 5 = 2