Home » Любопитно » 7% от трафика в САЩ генериран от мобилни устройства, iPad доминира над iPhone

7% от трафика в САЩ генериран от мобилни устройства, iPad доминира над iPhone

2 985 прочита

Според данни за август от проучване на comscore 6.8% от целият интернет трафик в САЩ е генериран от мобилни устройства. Приблизително две трети от него е генериран от мобилни телефони и таблети. Интересен е фактът, че все повече нараства трафикът генериран от устройства достъпващи интернет през WiFi. През август той е 37.2% и колкото и странно да звучи, обратно на логиката повечето таблети са генерирали трафик през мобилен нет, а не както може би и вие като мен очаквате – през WiFi.

iPad доминира сред таблетите по генериран трафик – цели 97.2%. За първи път трафикът генериран през iPad устройства е по-голям от този през iPhone телефони. През август съотношението iPad трафик към iPhone трафик е 46.8% към 42.6% от целият трафик генериран от iOS устройства.

За какво собствениците на таблети ползват достъпа до интернет?

Оказва се, че 3 от 5 таблета, или 58% от устройствата се ползват за достъп до новини (местни, национални, световни), като 1 от 4 ползватели на таблети правят това на редовна ежедневна база. Предполагам напълно очаквано е, че 58% от ползвателите на таблети са използвали устройството за ъпдейт на статусите си в социални мрежи или за прегледа на такива на своите приятели. Малко под половината обаче са споделили местоположението си ползвайки своят таблет.

Източник

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

45 + = 46