Home » Новини » 30 хил. лв глоба наложи КЗК на Близу Медиа енд Броудбенд

30 хил. лв глоба наложи КЗК на Близу Медиа енд Броудбенд

3 033 прочита

След жалба подадена от потребител КЗК се самосезира относно евентуална подвеждаща реклама от страна на Близу Медия енд Броудбенд. според рекламното съобщение компанията предоставя „Пълен пакет“, който включва цифрова телевизия с над 150 програми, интернет и фиксирани услуги.


„Становището на „Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД по повод жалба на потребителя е било, че съгласно действащите Общи условия на дружеството то е длъжно да предоставя пакет от телевизионни програми, но съдържанието на тази програмна схема не е строго фиксирано, а подлежи на промени в зависимост от договорните отношения с доставчиците на програмите и зрителския интерес.“

След извършена проверка от страна на КЗК е установено, както и потребителят е посочил, че от Близу действително не предоставят рекламираният брой телевизионни програми. В хода на проверката е потвърдено, че Близу са предоставили 112, а не обещаните 150 канала. Според КЗК добросъвестната търговска практика изисква телевизионният оператор да следи за качеството и броя на програмите, които предоставя, като основни характеристики на предлаганата от него услуга.

След извършените проверки от КЗК „НАЛАГА ИМУЩЕСТВЕНА САНКЦИЯ в размер на 30 379,00 лв. (тридесет хиляди триста седемдесет и девет лева)“ на Близу Медиа енд Броудбенд.

За сравнително млада компания, това е втора подобна санкция на Близу. Преди малко повече от година компанията е глобена с 56 хил. лева за нелоялно привличане на клиенти. Според заключението на КЗК по този случай, Blizoo е предлагала коледни бонуси към свои промоционални пакети, но това е било редуциране на общата стойност на услугата, а не безвъзмездна добавка.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 4 =