Home » Марки » Samsung » Samsung – топ доставчик на смартфони за тримесечието в Западна Европа

Samsung – топ доставчик на смартфони за тримесечието в Западна Европа

2 883 прочита

Според проучване направено от IDC се оказва, че за първи път през последното тримесечие доставките на смартфони в Западна Европа са по-големи от тези на обикновени модели. Не е трудно да се съгласим с резултатите от проучването, според които основният „виновник“ са моделите с Android, чийто дял възлиза на 48,5% от доставените на континента.

Сред производителите първото място заемат от Samsung със своите 22% пазарен дял, следвани плътно от Apple с 21%. Определено корейците бележат напредък, при това повече от сериозен, предвид ръста от 700% спрямо предходната година. В това отношение Apple са повече от скромни с техният от 64%.

Nokia продължават да губят позиции, което се вижда и от данните – спада в доставките на финландците е 60% спрямо предходната година. Въпреки това, интересен е факта, че Nokia продължават да опазват първото място когато става дума за доставени смартфони и обикновени със своят пазарен дял от 37%.

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

25 − = 24