Home » Марки » Apple » „Samsung нанесе сериозен шамар на Apple“ – продължението на една патентна драма

„Samsung нанесе сериозен шамар на Apple“ – продължението на една патентна драма

2 434 прочита

Драмата със съдебни спорове между Samsung и Apple по повод нарушени патентни права от страна на корейците наистина заприличва на някой турски сериал, чийто край и безбройни, тривиални обрати не знаят граници.

Каква е предисторията на кратко?

От Apple внасят съдебен иск за забрана продажбите на продукти на Samsung, в частност таблетите, поради нарушаване правата на американците във връзка някой техни патенти. Според тях дизайнът е копиран от този на iPad, което според тях е сериозно нарушение. Като начало германски съд наложи забрана и уважи иска на Apple, а в последствие и холандски съд взе сходно решение. Така Samsung практически получи забрана да доставя и продава продуктите си в Европа, което доведе до изтеглянето на Galaxy Tab 10.1, както и наскоро представеният Samsung Galaxy Tab 7.7. 

 

Продължението…

Сега се оказва, че съдът в Германия се е опомнил и осъзнал, че всъщност няма правата да налага подобни забрани за територията на цяла Европа (о, боже каква изненада!?) и е преразгледал решението си, като след тази корекция става ясно, че да, забраната остава, но тя касае територият на Германия.

Поредният обрат…

След опомнянето на немският съд, всъщност става ясно, че Samsung не може да продава таблети в Германия, но може да продава на територията на страната ако устройствата са внесени от друга страна, за която няма забрана. Като това касае не само производителя, но и всички търговци. По този начин всъщност забраната може да бъде заобиколена, което със сигурност никак няма да се хареса на Apple.

Случилото се, ако питате мен, е много сериозен шамар за Apple, но ако историята следва логичният си ход, то няма да се наложи да чакаме дълго за ответния удар. Интересно, за какво ли ще се хванат този път?!

rss-via-mailХаресва ли ви това, което четете тук? Не забравяйте да „Харесате” чрез Фейсбук бутон. Абонирайте се безплатно за RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мой най-нови материали.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to „Samsung нанесе сериозен шамар на Apple“ – продължението на една патентна драма

 1. Емил А. Георгиев

  16/09/2011 at 16:20

  Здравей,

  от къде е информацията, че съдът в Dusseldorf се е „опомнил“?

  Благодаря предварително!

  Емил

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  16/09/2011 at 16:53

  Здравей,
  аз попаднах на него в сайта osnews, а от Reuters е потвърдено в статия на 09.09.11 – не съм проверявал на трето място информацията.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 + = 93